Лейбълс Тек предлага гъвкави магнитни щанци от Wink
10/01/2018
Тенденции за етикетите разчетени в данните за БВП и няколко растящи продуктови ниши
07/02/2018
Show all

Какво е бъдещето на дигиталния печат?

Представете си как влизате в супермаркета за ежедневните си покупки и изведнъж попадате на такава опаковка на продукт, от която не можете да махнете очи. Все едно ви казва: “Хей ти, ела и ме купи”. Какво бихте направили в такъв случай? Вероятно бихте се спряли и бихте погледнали по-отблизо, какво пише на опаковката или етикета, какъв всъщност е този продукт и какво предлага. В бъдеще това ще е една основните стратегии на фирмите занимаващи се печат на етикети и опаковки – да представят по максимално умен и интерактивен начин продукта, който се предлага на щанда.

 

Възможностите на дигиталния печат

 

В световен мащаб, дигиталният печат на опаковки и дигиталният печат на етикети, все повече навлиза като маркетингов канал и много от големите агенции разчитат на него, за да промотират продуктите на клиентите си. С дигиталната информация съхраняваща се в печата на опаквоките и етикетите, може да се предаде повече информация, в сравнение чрез конвенционално отпечатаните такива. Така, освен че даваме допълнителна стойност на бранда и продукта, добавяме стойност и в потребителкото изживяване. Нужно е само, потребителите да сканират опаковката или етикета със своите смартфони, за да получат информация за съдържанието, хранителната стойност, произхода на продукта и също така да комуникират с бранда, като например да споделят дадената стока в социалните мрежи. Това е един прекрасен начин да бъде ангажирана тълпата със съответния бранд.

 

Как да вкараме дигиталния код на продуктите в супермаркетите?

 

Изискването е много просто – телефон с камера и дигимарк софтуер. Именно по този начин, чрез дигитален печат, много от големите вериги супермаркети, конвертират посетителите си в дългосрочни потребители. Индустрията занимаваща се с производството на етикети и опаковки, също залагат този дигитален код в производството си. Меркетинговият директор на STI Group в Лаутербах, Германия, споделя, че вече много от дигиталните агенции знаят как работи цялата иновативна система и е въпрос на време да навлезе с пълна сила на немския пазар.

 

Дигиталният печат на етикети е бъдещето, съобщават от Open-Monitor technology от University Münster, като те именно се стремят да поставят опаковането в нови измерения. Едва върху 0.1 мм високо технологичен стикер да се добавят 19 различни слоя информация – звучи страхотнотно нали? Използвайки електрохимичен процес на отпечатване, тънките слоеве се разпадат в рамките на определен период от време и правят основната информация видима.. За маркетинговите експерти това е интересен начин да регулират рекламните си кампания по нов начин, именно чрез заложени във времето промоции, без да се налага на производителите да инвестират средства в отпечатването на нови етикети или опаковки. За купувачите, ще е възможно само чрез няколко клика на смартфона си, да бъдат уведомявани за текущи игри и промоции свързани със съответния бранд.

Дигиталният печат като устойчив процес.

 

Най-добрата функция, която предоставя този вид дигитален печат е, че предоставя на крайния потребител жизнено важна информация за състоянието и годността на продукта, което допълнително добавя стойност към продукта. Ако например върху продукт опакован в картонена опаковка има Open Monitor стикер, който показва, кога продукта е отворен, колко време може да се ползва от този момент нататък или след второто или третото отваряне, дали можем да държим продукта на слънце и т.н. ние можем да играем с един най-често ползваните инструменти в маркетинга, а именно играта със здравето на хората. Колкото повече полезна и достъпна информация предаваме, чрез етикетите си, толкова по-голям е шансът да привлечем и задържим в дългосрочен план крайния потребител.

 

За повече информация или консултации, изпращайте своите въпроси на имейл адрес office@labelstech.com

Може да използвате и нашата контактна форма, за да се свържете с нас.