Лейбълс Тек България e официален представител на QuickLabel®
05/07/2017
3 причини да добавите етикетни принтери в производството си
02/08/2017
Show all

Защо е необходимо принтерите за етикети да бъдат BS5609 сертифицирани?

Защо е необходимо принтерите за етикети да бъдат BS5609

сертифицирани?

 

Знаете ли, че не всички етикети за продукти отговарят на изискванията за BS5609 сертифициране?

Ако фирмата Ви генерира продукти, за които се изисква това сертифициране, като например химически продукти, етикети за хардуерни и промишлени продукти и др., е необходимо да знаете какво е BS5609 и стандартите, които трябва да бъдат спазени при производството на етикети.

 

Какво е BS5609?

 

BS5609 е международно признат британски стандарт за самозалепващи етикети, използвани за доставка в чужбина. Известен e също като стандарта за “изпитване за поставяне на етикети за морски транспорт”. Производителите на продукти от химическата индустрия се позовават на този стандарт, когато техните етикети се поставят върху контейнери с опасни химични вещества, транспортирани по море.

 

Сертификатът BS5609 удостоверява дали етикетите остават залепени и четливи на контейнери и съдове за пренос на стоки, след продължително излагане на океанска среда, на морска вода и на абразия на пясъка.

 

Елементите, включително тези, изисквани от GHS, като червено и черно мастило от пиктограмите на GHS, предупрежденията за опасност и предупрежденията за здравни проблеми, трябва да останат на етикета с леко или никакво променяне на цвета или отстраняване на отпечатъка, за да преминат стандарта по BS5609.

 

От къде можем да си набавим етикети по стандарта BS5609?

 

Тук отговорът е много прост – можете да ги отпечатате сами. С известна помощ, разбира се.

 

Лейбълс Тек като представител на QuickLabel, разполага с линия от принтери за етикети, сертифицирани по BS5609, за етикети  GHS. Тези принтери за етикети се предлагат в три модела за различни размери на етикетите, всички от които могат да произвеждат етикети, съвместими с BS5609.

 

Ерик Пицути, вицепрезидент на QuickLabel заявява: “Ние сме уверени, че нашето Kiaro!, нашите сертифицирани етикети и мастила BS5609 са най-издръжливото, надеждно и леснодостъпно решение за печатане на етикети на GHS на пазара. ”

 

Пицути продължава така: “Производителите на химикали, които трябва да отпечатват черни и червени етикети GHS за бутилки и картонени кутии, ще се радват да узнаят, че могат да отпечатат цветни етикети, използвайки Kiaro!, което се отличава с отлично качество на печат и резолюция от 1200 dpi.”

Линията KIARO! на QuickLabel за печатане на етикети по стандарт BS5609

 

Киаро! D фамилията от принтери за етикети ви позволяват да отпечатвате трайни етикети, които могат да бъдат замърсявани, мокрени, изцапавани и изложени на слънчева светлина и друга химическа активност и всичко това, при запазване на четливостта и устойчивостта на цветовете.

 

Благодарение на състава на пигментното мастило на QuickLabel за етикети, отпечатаните от Kiaro! принтерите отговарят на предписанията на GHS за предупреждение за опасност. BS5609 е един от най-строгите стандарти за физическата консистенция на етикети в света.

 

Киаро! D етикетен принтер:

 

Цветни етикети за обувки, хардуерни етикети, етикети за електронни изделия, етикети за промишлени продукти и цветни складови етикети са идеални за отпечатване от Kiaro!. Неговата надеждна работа, скоростта на отпечатване от 5,9 ips и качеството на печат 1200 dpi правят Kiaro! високопроизводителен принтер за вашето производствено предприятие.

 

Подобно на оригиналния Kiaro! , Kiaro! D печата етикети с ширина 1 “- 4” и до повече от 15 “дължина. Киаро! D също е съвместим с матиран материал от полипропилен и хартия и не изисква ламиниране, за да направи трайни етикети.