Оборудване

The Mark Andy 830 was built as a value-add flexographic web converting press for self-adhesive label printing. Оборудване за флексопечат

Дигиталните печатни машини за етикети имат изключително много предимства. Някои от тях са, че не се изискват печатни форми - клишета или пластини, подготовката е изключително бърза и лесна, което спестява големи количества макулатури и машинно време. Късите и средните тиражи няма да са вече проблем. Дигиталните машини могат да бъдат оперирани от всеки, без да е необходим голям опит или квалификация, което спестява значителни разходи за възнаграждения. Необходимите производствени площи са в пъти по-малки от тези при конвенционалните машини. Консумацията на електрическа енергия е в десетки пъти по-ниска - вместо няколко десетки kW на час, говорим за само няколко kW на час. Качеството е напълно съизмеримо с аналоговите машини, а производителността е напълно достатъчна за дигиталните тиражи. Не на последно място е възможността за печат на променливи данни или често сменящи се дизайни, без да има допълнителни разходи за нови печатни форми.

 

Дигитални довършителни машини за етикети

Дигитално напечатаните етикети обикновено изискват специализирани машини за довършителни операции и облагородяващи процеси. С тези машини можете да направите абсолютно всичко, което е необходимо, за да доведете продукцията до завършен вид. Лакирането или ламинирането са най-честите изисквания към етикетите, които трябва да имат висока устойчивост на различни влияния. Напечатването на допълнителни цветове също е често срещано изискване. Следват топъл печат известен още и като голд печат. Релефът или така нареченото преге също придават много луксозен вид на крайния продукт. Чрез ситопечатът могат да се постигнат страхотни ефекти като релефен частичен лак, обемни букви и много други. Разбира се голямата непрекъсната рола трябва да се щанцова на отделни етикети и да се раздели и пренавие на по-малки ролки, удобни и подходящи за различните приложения на клиентите. Независимо дали става дума за една поточна линия с няколко функции или за отделни малки машини, комбинациите са безброй, а целта е да отговарят точно на вашите изисквания. За свръх късите тиражи предлагаме ролни плотери, с които ще бъдете много гъвкави и независими от доставки и наличности на щанци.

 

Дигиталните печатни машини за картони и велпапе стават все по-търсени. Технологиите позволиха на производителите на дигитални печатни машини, да навлязат и на индустриалния пазар на печат на опаковки от велпапе. Директният печат върху велпапето позволява за се избегне досадното и трудно каширане, което само оскъпяваше и забавяше целия производствен процес. Качеството на печат многократно надхвърля това на конвенционалните машини. От процеса изцяло са елиминирани печатните форми (клишета), което го прави многократно по-бърз, лесен, точен и евтин. Производителите могат да спестят огромни количества ресурси - човешки ресурс, време, макулатури, печатни форми, цилиндри и инструменти, складиране и архивиране и много други. Производителността на дигиталните печатни машини е съизмерима с тази на конвенционалните.

 

Спомагателно оборудване

Употребявано оборудване